onsdag 29 februari 2012

GRATTIS LILLA PRINSEN



bilder via conversationpieces.co.uk ,ikea, apartmenttherapy, sköna hem

Idag fyller min älskling,mitt gudbarn och kusin 4 år, hurra hurra hurra! För första gången en "riktig" födelsedag. Han får vänta lite med att bli firad tills jag inte riskerar att smitta de små liven.

Idag blir det barnrumsbilder. Jag föredrar att ha en ljus bas i rummet, vit eller grå nyans och sedan får alla leksaker och prylar med sina färger "göra rummet". Sen tycker jag självklart att man ska få måla sitt rum i sin favoritfärg.. När jag var liten valde jag en underbar blå tapet med stjärnor med en tillhörande bård med stora månar och stjärnor.. Men hur lång tid dröjde det inte tills jag tröttnade? Nåja.. Man kan måla en fondvägg istället, snabbt fixat när barnet vill ha en ny färg!

Man borde nog inspireras lite mer av sådana här bilder till sin egen inredning -man blir ju glad! :)

tisdag 28 februari 2012

SJUKSTUGA




Hej på er, hoppas ni mår bra, dåligt bloggande här, beror på att det är sjukstuga här. Älskling har klarat sig men jag har fått riktig influensa. Usch.
Önskar mig ett par fina stolar till köksön och de här kopparna var ljuvliga.. med griffeltavelfärg :)

Önskar er en fin kväll,
/Evelina

fredag 24 februari 2012

KONST I INREDNINGEN







Bilder här
sfgirlbybay.com,Pinterest via Jo Skelton,dustjacketattic.blogspot.com.au


hittade fina bilder med konst i inredningen. Blir sugen på att måla. Men inspirationen har inte funnits där på länge nu känns det som.. Hoppas den kommer med våren. Det kan behövas lite färgklickar i våra hem tycker jag.. Eller vad säger ni?

Önskar er en fin helg,
/Evelina

torsdag 23 februari 2012

DAGENS BILD


pinterest via desiretoinspire.net

Gotta love this picture!

Det nya moderna köket med de gamla stolarna gör köket så mycket mer spännande!
Är själv på jakt efter barstolar till vår köksö. Gärna nåt med trä och rostfritt, det är min grej just nu..

onsdag 22 februari 2012

FYLLER PÅ MED INSPIRATION








bilder: bolia, fjellby.blogspot.com , boligpluss, pinterest


Vissa dagar behöver man bara fylla på med inspiration.. idag är en sådan dag. Bara finfina interiörbilder och en kopp varm choklad. Önskar mig en bra kamera jag kan ta fina bilder med..
Kram till er bloggvänner

tisdag 21 februari 2012

TAPET SOVRUM & TIPS


Äntligen bästämt mig för sovrums och vardagsrumstapet. Sån beslutsångest jag haft.. Tillslut blev det den här från Boråstaeters kollektion Lace 1347. En gråbeige ton som jag tror blir väldigt fin och ändå rätt neutral fast med gammal känsla. Blir en fond i sovrummet sedan blir det vit tapet resten. I vardagsrummet blir det en vit tapet med smårandigt.

TIPS: Smårandigt ger en lite äldre känsla, medan en bredrandig ger mer modernt intryck. Alltså ju bredare ränder desto modernare känsla får rummet!
Du kan även höja takkänslan med hjälp av ränder men också bredda rummet.. Anpassa efter dina behov helt enkelt :)

HÖJA TAKKÄNSLAN..




BREDDA RUMMET

fredag 17 februari 2012

FÅGLAR PÅ TAPETEN


De här jättefina bilderna hittade jag på Alvhem mäkleri. Tapeten är helt underbar. Frågan är bara om den är för romantisk för min smak? Kan bli cool om man har lite mer modern inredning tror jag. Iallafall är den för dyyr tycker jag.. Den kommer från OSborne & Little och heter Little Birdcage.

Hittat några andra med plånboksvänliga alternativ iallafall,här nedanför.


De här finingarna kommer ur kollektionen FALSTERBO från Boråstapeter.


Fåglarna kommer från Decor Maisons kollektion Spirit of avdenture.

fredag 10 februari 2012

LOVELY



via Emelie Sans chichi


Hittade de här bilderna och gillar dem verkligen! Så snyggt med grå vägg och golvet är helt underbart. Undrar om man ska våga lägga in ett liknande golv i vårt hus? Gillar kombinationen gammalt möter nytt och så ganska dova basfärger,och trä med färgklickar.. Underbart. Får mig att längta ännu mer efter våren..

Önskar er en fin helg!
Evelina

torsdag 9 februari 2012

WHAT IF..


Hej vänner..
Så många drömmar.. Så många ideér och så många men tänk om, tänk om. Ja tänk om. Dags att göra nåt av alla ideér.

Det bästa som kan hända är att det blir skitbra.
Det värsta som kan hända är ju att det inte fungerar.
Och varför låta rädslan styra en? Jag vägrar det.





alla bilder pinterest

tisdag 7 februari 2012

JAG ÄR GRÅBLOMMIG





bild 1 & 2
resten av bilderna pinterest



Återigen till färg och tapetval i huset. Nu vårt sovrum. Som kommer vara sovrum iaf ett tag för att sen kanske användas till något annat, typ kontor. Ska jag våga något blommigt? Medaljong-igt? Något som andas husets själ? Eller ska jag följa mitt hjärta som skriker ljusgrå färg.. inte tapet! Vad säger ni?

måndag 6 februari 2012

LEKFULL INREDNING



bild Pia Ulin

Hej vänner. Hoppas ni haft en fin helg. Det har vi. Vi har arbetat i vårt hus som vi brukar på helgerna.. Mannen i huset har lagt tätskikt i badrum och groventrén o tvättstugan. Jag har målat väggarna en sista gång i kök och matplats och sedan målat alla elementen nästan klart. Elementen blev som nya, de var gulgrå innan nu är de härligt vita. Vi har haft mycket besök i helgen av våra familjer och vänner det har gett mycket energi till oss känns det som. Idag ska vi åka och hämta kakel och klinker vi beställt. Det går framåt nu! Dags att lägga klinker i tvättstugan/groventre och badrum! Så kul. Det blir grått golv i båda rummen, i någon betongnyans kan man säga.

Vi letar fortfarande efter tapeter till vardagsrum och sovrum. Hittade några igår i grått till sovrummet som jag tycker om, ska visa er sedan. Ramlade över några fina interiörbilder med små inslag av färg. Blev väldigt sugen på att plocka in det i min annars ganska vitt-grå-svarta inredning nu till våren.. Lite mer lekfullt och jag längtar verkligen efter färg och våren nu..

torsdag 2 februari 2012

IKEA INSPIRATION



Nina Broberg ,livethemma.se

livethemma.se

Godmiddag bloggosfären!
Ikea har verkligen lyckats med sin sida livethemma.se tycker jag, alltid inspirerande bilder.. Som här ovanför korgar supersnyggt stylat och på köksbilden blir jag bara ännu mer sugen på ett par svarta pallar till vår köksö.. :) Gillar trä och naturkänslan i bilderna med de fina lådorna och svart,vitt och rostfritt i köket tröttnar man sällan på..

FINT KAKEL


via hemnet, bjurfors.se
den gamla charmen med nytt rostfritt och så det fantastiskt fina kaklet. Älskar de här bilderna.